Lunan pentumaha 5.4.2020

Lunan pentumaha 27.3.2020

Lunan juoksut alkoivat 11.2.2020

Seurailin Lunan juoksuja tiivisti ja kun verinen vuoto haaleni ja Luna alkoi kääntää häntänsä, kun häntä rapsutin selästä, päätin että voisi kokeilla ensimmäistä astutustaan. Uroksen omistajan kanssa on ollut super helppoa tehdä yhteistyötä ja sopia tapaamisistaan.

1 astutus 21.2 Luna leikki Vilin kanssa ensin pihalla. Vili yritti astua Luna, mutta se ei pihalla onnistunut. Ensin näytti siltä, että astutus ei vielä onnistuu. Siirtyessä autotallin, kun Vili yritti uudestaan astua Luna, pidin Luna vähäsen kiinni pään puoleltaan ja rapsuttelin häntä, näin astutus onnistuu. Koirat olivat nalkissa n15min. Astutuksen jälkeen Luna meni heti autoon odottamaan kotimatkaa. Seuraavana päivänä Lunalla tuli hieman enemmän vuotoa.

2 astutus 23.2 Tällä kertaa koirat eivät leikkineet ollenkaan ja Vili astui Lunan n 2 min pihalla. Nalkissa koirat olivat taas n 15 min. Samalla tavalla Lunalla tuli hieman seuraavana päivänä veristä vuotoa.

3 astutus 26.2 Tällä kertaa Luna oli hyvin leikkisällä tuulella. Pihalla ei onnistunut astutus, mutta kun koirat pyydettiin autotalliin, astutus onnistui nalkkiin asti, taas n 15 min. Lunalla tuli tämän kerran jälkeen kaksi päivä runsaammin ruskeata vuotoa.

Mielestäni parhaiden astutuksistaan onnistui toinen kertaa. Se meni todella luonnollisesti. Koiria pidettiin kiinni nalkissa ollessa. Luna ei hätääntynyt, eikä tehnyt minkälaisia ääniä.

1.3 viikko toisesta astutuksestaan. Luna on ihan oma itsensä, en huomaa mitään eroa. Luna tavallisen tapaan syö, nukkuu ja leikki. Lenkeillä käyttäytyy myös ihan samalla tavalla.

8.3 kaksi viikkoa toisesta astutuksestaan. Edelleen ei mitään tietoakaan tiineydestään. Vaikka kuinka olen yrittänyt nähdä jotain merkkejä, mutta ei mitään. Välillä epäilen, että ehkä astutukset olivat kuitenkin liian aikaisessa vaiheessa, kun vuotoa oli vielä hieman näkyvissä. Odotus tuntuu pitkälle ja jännittävälle.

24.3 UÄ- tutkimuksessa todettu 4 pentua.

27.3 Lunalle annettu pentunappula sekä märkäruokaa sekoitettua 2 kertaa päivässä. Kuivaruokaa on ollut myös koko ajan tarjoilla. Luna, kun ei syö kuivaruoka, muuten kun on nälkä ja kun parempaa ei ole tarjoilla. Siitä hän kuitenkin saa kaikki vitamiinit. Eläinlääkäri sanonkin, että on hyvässä kunnossa oleva koira. Luna on myös jaksanut lenkkeilyä edelleen. Kotona vetäytyy nukkumaan ja on enemmän omissa oloissaan, kun normaalisti. Ollaan annettu hänen lepää ja olla vaan. Mitä nyt olen vähän turkkia harjannut. Huomenna olisi tarkoitus ostaa madolääkkeet. 

5.4 Odotus sujuu rauhallisesti, Lunan maha on selvästi kasvanut. Enää n 2,5-3 viikkoa odotusta jäljellä. 

16.4 Lunanen voi hyvin. Nyt on tuntaa selvästi pienokaisten liikkeitä vatsapeitteen lävitse. Enää noin viikko jäljellä laskettuun aikaan. Lunan tiineys aika on mennyt yllättävän nopeasti. Luna on ollut hyvin liikkuva, ehkä himean enemmän nukkuu ja halua olla rauhassa.